top of page

קראטה לבני נוער, ילדים וטרום קראטה

מסגרת הקראטה לילדים ומסגרת ה"טרום קראטה" הינן בראש ובראשונה מסגרות חינוכיות לילדים.

מסגרת הטרום קראטה

מיועדת לילדים מגן טרום חובה ועד לכיתה ב'.


מסגרת הקראטה לילדים 

מיועדת לילדים מכיתה ג' ומעלה.

2 שיעורים בשבוע בני 45 דק' (ניתן גם רק שיעור אחד לפי הנסיבות).

מינון השיעורים המומלץ

הינו בהתאם לאילוצי הגיל ומוכנותו האינדיבידואלית של הילד.

עיקר התרומה של שיעורי הקראטה

לילדים בגילאים אלו הינה בהנחת היסודות והנחלת ערכי הבסיס עליהם מושתתת התפתחותנו הגופנית והנפשית כאחד.


דגשי החינוך והלימוד העיקריים 

במסגרת שיעורי הקראטה לילדים הינם בלימוד, תרגול והפנמה של כללי ההתנהגות והמשמעת המקובלים בדוג'ו לקראטה ובמסגרת האימונים, כבסיס ללמידה והתפתחות אישית.


הקראטה תורם רבות לבניית המשמעת, שיפור הביטחון העצמי, היכולת המוטורית, הקואורדינציה, יכולת הקשב והריכוז ותחושת המסוגלות האישית של ילדיכם.

החניכים מתוודעים

לתנועות הבסיס, לומדים להתמצא במרחב תוך לימוד כיוונים, מרחקים וזוויות תנועה, ומתחילים בלימוד ותרגול רצף וסדרת תנועות. דרך הסברים, משחקים ומשימות שונות, מפנימים התלמידים ערכי יסוד: כבוד, נחישות, אומץ, יושר, הגינות, סובלנות, אחריות, חריצות, התמדה וכד'.

מסגרת הלימוד בדוג'ו

הינה רצינית ומחייבת. בשיעורים אנו עושים שימוש ב"כלי עבודה" מסורתיים (היררכיה, טקסיות, קידות וכד'), לשם הקניית הרגלי משמעת וסדר בקרב החניכים. כמובן שבמקביל יוצרים אווירה חיובית ונעימה - ההולמת את גיל הילדים, וזאת בכדי לפתח בהם רצון ועניין בנושא.

אחת למספר חודשים מתקיים "מבחן דרגה"

באירועים אלו מפגינים הילדים את אשר למדו והפנימו. עיקר הדגש ניתן על הקניית תחושת המסוגלות האישית של הילד הנובעת מעשייתו, וכן הכרתו שלו ושל סובביו בפרי עמלו.


אט אט ככל שהילדים מתקדמים בלימודיהם ומתבגרים בגילם ובנפשם, כך עולות גם הדרישות מהם. כפועל יוצא הם לומדים את משמעות מחויבותם לאימוניהם, משמעת עצמית ואת אחריותם למידת התקדמותם.

אנו חיים בעולם המקדש תחרותיות והשגיות (עובדה עצובה..)

מדדי ההצלחה בו ברובם בעלי אופי חומרי ומעמדי ביחס לחברה ולסביבה בה אנו חיים. סבלנות כלפי "אי הצלחה" כמעט ואינה קיימת, וגם קבלת השונה מאיתנו כשווה לנו. כפועל יוצא, חיינו שלנו ושל ילדינו רוויים בלחצים ובמתחים, שכן החשש והחרדה מהכישלון ומהשלכותיו לפתחנו רובצים. את המציאות הסובבת אותנו ייתכן ונתקשה לשנות, אך ביכולתנו להשפיע על התייחסותנו אליה ובתקווה שגם את התייחסותם של ילדינו.


בעזרת לימודי הקראטה

ניתן לבנות אצל הילד את היכולת להתמודד עם לחץ, מתח וחרדה, בכך שאנו מעמידים את אלו במקומם ובפרופורציות הנכונות. בעזרת לימודי דרך הקראטה, ניתן לעורר בילד את ההבנה כי "מבחנו" האמיתי, כל שכן הצלחתו הינה בעצם התמודדותו, באופן עשייתו, בהתמדתו, ברצינותו, בנכונותו ובגישתו, ולא בהכרח "בהצלחת" ביצועו של תרגיל זה או אחר. לכוונו לקבל אחריות וללמוד הן מהצלחתו והן מאי הצלחתו. להכיר ולקבל את עצמו כפי שהוא היום, אך בד בבד לבחור שלא כך הוא שואף להיות מחר. בזאת טמונה יכולתו להתקדם ולהתפתח בהמשך. היכולת להפיק את המירב מההצלחה ומ"הכישלון" מסייעת לו לשים דברים בקנה מידה מתאים, לפתח דחיית סיפוקים, איפוק, סבלנות ואף הכרת תודה וכבוד כלפי התהליכים והאנשים שבחייו ובעיקר כלפי עצמו.

כאב לילדים

אני מודע היטב לאיזון הנדרש במתכונת השיעורים - דרישות האומנות מחד (מאמץ פיזי, רצינות, משמעת, ריכוז..), ומגבלות הגיל מאידך (מבנה הגוף ובגרות הנפש...)
 

בשלב זה של חייהם ושל התפתחותם התועלת הגדולה ביותר אותה יוכל ילדכם להפיק מהקראטה היא תרגול הלמידה עצמה.

bottom of page